Verzamelaar Jonny Verhaaf

Ik ben Jonny Verhaaf en je kunt wel zeggen dat ik al mijn hele leven Playmobil verzamel. In 1970 ben ik geboren en in 1974 kwam Playmobil op de markt. Vanaf die tijd kreeg ik Playmobil voor mijn verjaardagen, van Sinterklaas en kocht ik het van mijn zakgeld. Mijn kamertje stond helemaal vol met auto's, boten, cowboys en indianen, kastelen en nog veel meer.

Toen ik 15 was wilde ik graag een brommer kopen. Ik had niet voldoende geld, en toen dacht ik: 'Wat moet ik nog met al dat Playmobil?' en heb ik het allemaal verkocht. Nog nooit ergens zoveel spijt van gehad. 

Mijn moeder wist hoe jammer ik het vond en tijdens een Sinterklaasfeest in 1991 heb ik een piratenschip gekregen, bijna dezelfde als die ik als kind ook heb gehad. Het was meer als grapje bedoeld, maar ik was er dolblij mee. Niet veel later stond hij te pronken in de studeerkamer op zolder.

Voor een verjaardag van een neefje zochten we een cadeau. We waren in een speelgoedwinkel en daar was het pirateneiland in de aanbieding. Onder het mom van 'die is leuk voor hem' hebben we het gekocht. Thuisgekomen wilde ik er even naar kijken, dus het doosje opengemaakt en.... mijn neefje kreeg een leesboek voor zijn verjaardag. Het eiland lag prachtig naast het piratenschip! Hierna volgde snel al enkele figuurtjes als bevolking voor het eiland, een vlot, een roeibootje, enzovoorts, enzovoorts...

Het was eigenlijk een beetje uit de hand gelopen. Ik had al zoveel verzameld op de zolder dat er op een gegeven moment een tussenwandje weggehaald moest worden voor meer ruimte. Ik leerde via enkele Playmobil forums andere mensen kennen die dezelfde hobby hebben als ik. Zo begon mijn verzameling zich nog verder uit te bereiden en er was weer ruimte aan gebrek op de zolder. Besloten om aan beide zijden van het huis een dakkapel te laten plaatsen. Hier kan ik toch wel genoeg kwijt? Dat dacht ik tenminste...

Dochter Sanne

Onze dochter Sanne is met Playmobil opgegroeid en heeft ook al vanalles verzameld. Stadsleven, sprookjespaleis, ziekenhuis, boerderij, poppenhuis, enz. Altijd gaat ze mee naar een beurs en heeft dan ook een verlanglijstje, net als papa... Nu ze wat ouder is helpt ze mee met de (web)winkel. 

Winkel

Inmiddels was de verzameling zo groot dat we het allemaal niet meer kwijt konden op zolder. Toen moest er ook af en toe iets verkocht worden, *snik*... We begonnen klein vanuit huis, maar dit groeide al snel uit tot een klein winkeltje in Hattem. Na 4 jaar aan de 2e Walsteeg te hebben gezeten was het tijd om verder uit te bereiden. We zagen een mooi pandje aan de Kruisstraat in Hattem en besloten hier naartoe te verhuizen. 

Helaas hebben wij na 10 jaar onze winkel gesloten, maar we gaan nog altijd door met onze webshop!

Veel speelplezier,

Jonny en Sanne

© 2012 - 2022 Jonny | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel